Ervaringen van eigenaren

8 juni 2016

Wij adopteerden in augustus 2013 een pupje van 12 weken en wij noemden haar Sheriff. We hadden haar daarvoor bezocht bij een gastgezin in Nederland, maar ze kwam oorspronkelijk uit Griekeland. Sheriff heeft geen fijne, stabiele start gehad. Wij vermoeden dat zij te vroeg van haar moeder gescheiden is. Ze was gevonden in een doos met zeer jonge pups die gedumpt werd op een balkon in Rhodos. Vervolgens is zij opgevangen door een stichting en rond de leeftijd van 7 a 8 weken (gokken wij) is zij per vliegtuig naar Nederland vervoerd. Dat is natuurlijk nogal wat voor zo’n jong hondje. Het verbaasde ons dan ook niet dat zij angstig reageerde op de buitenwereld. De eerste keer dat wij met haar buiten liepen, reageerde ze angstig, soms panisch en ze gromde en blafte als klein pupje al naar tegemoetkomende prikkels (met name naar mensen en kinderen) . Voor honden ging ze helemaal plat liggen en reageerde ze zeer gespannen. Alles wat enigszins onvoorspelbaar leek voor haar werd eerst woest aangeblaft en daarna pas besnuffeld.

 

 

 

 

Read more...

December 2014

We kregen Fjodor in augustus 2012 toen hij bijna 4 maanden oud was. Fjodor is onze 4e Dobermann onze vorige was op 12 jarige leeftijd in april daarvoor overleden.

Vanaf het moment dat we hem kregen had Fjodor 2 gezichten, hij was voor ons vanaf moment één een hele lieve aanhankelijke en rustige hond  maar o wee als er iets gebeurde, mensen die langs kwamen of wandelen en uitgaan, dan werd hij oncontroleerbaar, hyper, ongericht en niet aanspreekbaar of corrigeerbaar. Alleen als we uit eten gaan en hij onder de tafel op zijn kleedje ligt gedraagt hij zich voorbeeldig.

Read more...


November 2014

Toen we Duvel bij zijn fokker op 8 weken gingen halen, zeiden ze dat we hem de juiste naam hebben gegeven. Hij was een echte wervelwind die zich overal mee wou bemoeien. Als pup was duvel tegelijkertijd zowel een superhond als onhandelbaar. Er ging heel veel goed, hij was snel zindelijk, blafte zelden, was nieuwsgierig, aanhankelijk en vriendelijk tegen mensen en honden. Duvel kon zich echter ook heel vervelend gedragen. Hij was overenthousiast bij de geringste prikkeling, sprong tegen iedereen op (hij was 10 weken toen hij zijn eerste kindje omver duwde) en was extreem happerig. We konden amper met hem spelen aangezien hij zo snel overprikkeld raakte.


Read more...


November 2014 

Wij adopteerden Evi toen ze ongeveer 1 jaar oud was. Het enige wat wij van haar verleden weten is dat ze gevonden is op straat , in Bulgarije toen zij ongeveer een half jaar oud was. Een vriendelijke wat timide hond. Al snel bleek toen het jachtseizoen in oktober aanbrak dat ze verschrikkelijk bang was voor geweersschoten. En toen het vuurwerkseizoen aanbrak, ontzettend bang voor de knallen. Na veel positieve training, en zo veel mogelijk ontwijken van deze prikkels hoopten we dat het wat beter zou worden, maar na een schiet incident vlak bij ons was het helemaal mis. We waren wanhopig, en wisten niet meer wat we moesten doen, omdat Evi bijna helemaal niet meer naar buiten wilde/durfde.

Read more...

November 2014

Februari 2011 hebben wij onze Bart opgehaald bij een pleeggezin waar meerdere honden uit Spanje opgevangen werden/worden, wij hadden toen al een Friese Stabij van 4 jaar oud. Bart was  ongeveer 3 maand oud en net 2 weken bij het pleegezin. Zijn achtergrond was niet geheel duidelijk, maar het kwam erop neer dat hij als pasgeboren pup samen met zijn 6 broertjes en 1 zusje in een vuilcontainer in Spanje gevonden was. Een aantal broertjes waren toen wij Bart kregen ook al geadopteerd in Nederland. In het begin zijn we alleen maar bezig geweest met poep en plas ruimen en proberen hem wat steviger te laten worden, maar allengs ging het beter.

Read more...
Ervaringen van gedragstherapeuten
Ervaringen van dierenartsen

November 2014

Elma Bartels
Dierenarts gezelschapsdieren

Twee jaar geleden kwam Bor in mijn eigen dierenartsenpraktijk voor onderzoek in verband met hoestklachten. Hij werd aangeboden door een vriend van zijn vorige eigenaar, een dakloze, die enkele dagen daarvoor overleden was. Bor was al meerdere malen bij ons in de praktijk geweest voor zijn entingen. In zijn kaart stond, dat hij een pittige, wat drukke hond was, maar verder waren er geen bijzonderheden. Toen duidelijk werd, dat deze vriend een nieuw tehuis voor Bor zocht, daar hij hem zelf niet kon houden, hebben wij besloten hem over te nemen. Bor is een heel vriendelijke, enthousiaste en actieve hond. Onze bijna volwassen kinderen vonden hem meteen ook erg leuk. Het leek of Bor zich vanaf het eerste moment direct bij ons thuis voelde. Hij kreeg zijn eigen plek om te liggen en te slapen en kon heerlijk vrij rondrennen op ons ruime erf, gelegen in het buitengebied.

Vanaf het eerste begin had hij een enorme belangstelling voor treinen. Wij wonen op ongeveer een kilometer afstand van het spoor en Bor staakte zijn spel direct als er een trein voorbij kwam. Op de eerste wandeling ging het al mis. Toen er een trein aankwam, sleurde hij mij achter zich aan om achter de trein aan te rennen.  Later bleek, dat zijn eerste eigenaar hem dat geleerd had. In de buurt van treinen was hij dan ook altijd heel erg opgewonden en gefrustreerd. Een ander verklaarbaar, maar vervelend gedrag was het “bewaken” van mijn boodschappentas en uitvallen naar mijn zoon, als hij er iets uit wilde pakken. Ook dit had zijn vorige baas hem geleerd. Vanaf de eerste dag, dat wij hem kregen, was Bor erg aan mij en mijn man gehecht. Hij volgde ons in huis en raakte erg opgewonden als één van ons vertrok, om bij onze thuiskomst weer heel erg blij en opgewonden te reageren, met tegen ons opspringen, happen, piepen en blaffen als resultaat.

 

 


Read more...

english versionnederlandse versie

Tip!!!

Want to know more about animal behaviour and animal welfare and see some interesting behaviour cases? Then check us out regularly on facebook and twitter. For current animalytical activities see the events page. Please check out our blog for hot topics and explanatory articles. New updates regularly!!!

Nieuws!!!!!
Nederland heeft zijn eerste Europees specialist in de veterinaire gedragskunde - See more at: http://www.animalytics.nl/#sthash.AhR5PPka.dpuf
Nederland heeft zijn eerste Europees specialist in de veterinaire gedragskunde - See more at: http://www.animalytics.nl/#sthash.AhR5PPka.dpuf
Nederland heeft zijn eerste Europees specialist in de veterinaire gedragskunde - See more at: http://www.animalytics.nl/#sthash.AhR5PPka.dpuf
Nederland heeft zijn eerste Europees specialist in de veterinaire gedragskunde - See more at: http://www.animalytics.nl/#sthash.JkrB8dbO.dpuf

Nederland heeft eerste Europees specialist in de veterinaire gedragskunde
More details?

Afspraak maken?

Honden/katten:
Bel: 0317 419120
Wagenrenk VSC

Paarden:
Contactformulier